,Лайфстайл,

Тайните Места за Бързо Хранене в Пловдив

Тайните Места за Бързо Хранене в Пловдив

На всеки му се случва да попадне в следната ситуация – събота следобед, седнали сме на кафе с приятели, обаче от едно, кафетата стават две, даже три, после прерастват в бири, след това във вино и часовете си минават, а от обилната ни закуска вече нищо не е останало. Гладът се прокрадва бавно, но сигурно и стомахът започва да дава знак, че всичките тези напитки имат нужда и от малко храна. Но разговорът върви с пълна пара, разпалено се обсъждат всякакви общественозначими, лични, светски и прочее теми и хич не ни се иска да пропуснем каквато и да е част от партито.

Още двама-трима от групата обикновено също споделят твоето желание за хапване и веднага започвате трескаво да мислите и да давате идеи къде може да хапнете нещо набързо. В Пловдив е пълно с готини ресторанти, но да седнеш на заведение в такава ситуация ще отнеме поне час, тоест напълно отпада като вариант.

Има много заведения за бързо хранене, които всеки от нас е чувал, посещавал е десетки пъти в 4 сутринта излизайки от Найлона, но сега ще се опитам да ти подскажа няколко места, за които няма да се сетиш веднага, а определено си струва да бъдат посещавани по-често. 

Ще започнем тайната обиколка на пловдивския Fast Food с дюнера на ул. Иван Вазов. Разположен на две крачки от Малката Лиляна е любимият ми дюнер в Пловдив. На пръв поглед малка и невзрачна постройка, която крие в себе си най-вкусния арабски специалитет в града. Определено има някаква специална подправка, която не успях да разпозная, но точно тя те кара още на първата хапка да кажеш „м-м-м-м“. Работното му време е малко непредсказуемо, през седмицата е отворено главно през деня, а уикендите понякога изобщо не работи, така че е въпрос на късмет да го уцелиш отворено, но ако планетите се подредят правилно и успееш да го пробваш не забравяй да ни пишеш дали си си облизал пръстите или направо си си изял ръката от густо.

Друг сериозен претендент за титлата Fast Food King of Plovdiv е Tasty Bar & Pizza на малката уличка отстрани на Халите. Точно на ъгъла (до любимите ни магазинчета за бельо и чорапи) е разположен този малък рай на пиците. Която и да си избереш няма да сбъркаш и ще искаш да се върнеш веднага за още една. Аз все пак препоръчвам Вегетариана и Салсиче. 

За феновете на ретро храната сред нас тип „на лавката в даскало“ скоро открих едно малко съкровище близо до Четвъртък Пазар. Според Гугъл Мапс името му е „Меском Попов – При Чичака“, но приятелите ми го знаят като „Караванката“. Заведоха ме да го тествам и направо се върнах в далечната 2007-ма на лавката пред училище. Там можеш да хапнеш всякакви видове месо на скара, а както името подсказва мястото се снабдява от Попов. Има божествени пържени картофки, които се сервират с чесново сосче, а истинската носталгия ме удари като си поръчах тостер сандвич с добавка руска и млечна салата – пълен кеф!

Но нека не забравяме и чичото с Хот-Дога до Халите. Между самите Хали и заведение North Star се намира едно мъничко бяло щандче, където срещу съвсем малка сума, можете да изпитате огромен кулинарен кеф с ретро хот-дог. Рецептата е проста – хлебче, кренвирш и сосове, но бонусът е, че можеш да си поискаш лютеничка и шарена сол. Tака комбинацията става досущ като от едно време. 

Пожелавам ти добър апетит и не забравяй да ми пишеш като посетиш някое от моите любими FastFood местенца под тепетата.  А ако ти хрумне някое местенце, което можем да включим в списъка – чакаме препоръка!