,Лайфстайл,

Тийнейджърите от ТикТок с Носталгия по 90-те

Тийнейджърите от Тик Ток с носталгия по 90-те

През последната година носталгията по 90- те години на миналия век осезаемо доминира в социалните медии, а и извън тях. От модата до интериорния дизайн и дори телевизионните предавания. Милениалите, които израснаха, носейки разкроени дънки, скрънчита и гледайки МТV, днес са най-големите консуматори и производители на интернет култура. Въпреки това трендове се завръщат не благодарение на тях. Тийнейджърите от поколението на вайръл Тик Ток видеата са причината да се върнем обратно към онова интригуващо, цветно и турбулентно десетилетие. Това е поколението, израснало с интернет, борещо се за равенство и обвинявано за деградацията на почти всичко.

Може би е иронично, че именно поколението, което дори не е било родено тогава, отдава почит на модата от 90-те. И все пак афинитетът им към онова време означава, че социалните мрежи са пълни с вдъхновения от десетилетието на грънджа. Хаштаговете, трендовете и различните предизвикателства, създадени в чест на 90-те, предизвикаха рекордно търсене на продукти, забравени в миналото.

Влиянието на Тик Ток потребителите се оказва толкова голямо, че Amazon създаде специална страница с продукти, препоръчвани в социалната мрежа. Бандани, шарени щипки за коса и шапки тип bucket hat са само някои от най-търсените продукти. Едно обаче е сигурно – тиктокърите, които са така силно влюбени във винтидж модата, тайно се надяват родителите им да са запазили някои от класическите  модели.

Черната очна линия 

Много от гримьорите в Тик Ток показват, че драматичната черна очна линия се завръща. Опушената очна линия под очите, тип котешко око, и дебелите и издължени линии са характерните за музикалната индустрия на 90-те. И така, дръзката опушена очна линия върви ръка за ръка с все по-модерния през последните години естествен, почти незабележим грим.

Поп културата на 90-те

Един от най-популярните трендове в Тик Ток е свързан именно с поп културата от 90-те. Музика или откъси от популярни предавания като „Десет неща, които мразя в теб“, са едни от най-често използваните в създаването на видеа. Потребителите дори пресъздават сцени, грим и облекла от популярни предавания като „Жестоки намерения“, „Едуард Ножиците“ и „Тя е всичко това“.

Дрехи в момчешки стил

Разкроени дънки, маратонки с масивна подметка, обикновена шапка с козирка и всичко останало, което би допълнило „момчешкия“ вид. Независимо дали целта е прикриването на мазна коса, или добавяне на чисто естетически нотки към снимките за инстаграм, факт е, че стайлингът на родителите ни от лентовите им снимки от 90-те е напълно в крак с модата днес.

Прозрачни рокли

Помните ли емблематичната прозрачна рокля носена от Кейт Мос през 1993-та? Още тогава беше сигурно, че ще влезе в модната история, но никой не е предполагал, че през 2021 г. този тип рокля ще е все така актуален. Дизайнерът Брандън Максуел, дори върна емблематичната рокля в колекцията си есен 2020 по време на модната седмица в Ню Йорк.

Токчета с чорапи 

През 90те всички бяха луди по комбинацията от високи бели чорапи с токчета или маратонки. След това тази комбинация се смяташе за обида към всеки човек занимаващ се с мода или с минимално усещане за стил, но за добро или за лошо трендът отново е тук. Всъщност чорапите правят носенето на неудобни обувки по-малко болезнено, така че ТикТок звездите може би са по-прагматични от колкото си мислим.