,Лайфстайл,

На Първа Среща в Пловдив? Ето Няколко Доста Добри Предложения

На Първа Среща в Пловдив? Ето Няколко Доста Добри Предложения

Местата, за първа среща в града под тепетата. 

Поздравления! Щом четеш тази статия, значи вече си се справил с доста трудната задача да намериш с кого да излезеш в тази пандемична анти-дейтинг атмосфера. Да се запознаеш с някой нов човек се оказва изключително трудно начинание в последните една-две години. Все по-рядко се събираме по партита, на културни мероприятия или друг вид събития, на които бихме могли да се социализираме на живо с интересни непознати. Мнозина от нас прибягват до алтернативни методи за запознанство като например онлайн апликации или сватосване от близки приятели, с надеждата, че точно по този начин може пък и да намерим нашия човек. Историята, между другото, познава достатъчно добри примери, когато тези опити наистина биват увенчани с успех!

Но когато дойде моментът за първа среща винаги става сложно – къде ще можем да се чуваме, но няма да е прекалено тихо и спокойно, ако има тихи моменти? За срамежливковците сред нас, които по-трудно се отпускат мога да предложа вечната класика – кино и питие. Любимото ми Кино Лъки Синема на ул. Гладстон е супер опция. Там винаги има голямо разнообразие, както от най-модерни заглавия, така и от по-ъндърграунд филми, които биха впечатлили всеки запален киноман. Удобството тук е, че директно след филма можете да се преместите в Клуб Фарго, който също се намира в сградата на киното и да разчупите ледовете като разискате филма, пиейки някой от супер готините им коктейли.

Ами ако искате да вечеряте някъде? Важно е за първа среща мястото да е вкусно и да има уютна атмосфера. Веднага ми хрумват прекрасни местенца в нашия град, които отговарят на това описание. 

Ресторант Паваж винаги е добра идея за първа среща. Обстановката е непринудена, храната е божествена (пробвайте ребрата и дробчетата, после ще ми благодарите), а малките камини, които изкараха тази зима във външната част на заведението, са супер романтични. 

Също толкова добра локация за първа среща е семейният ресторант Casa Petraglia. Шеф Петраглия е майстор на италианската кухня и да отидеш на италиански ресторант с бъдещата си половинка просто е класика. Вино, паста и уникални десерти – няма как да не си прекара добре човек на такова място.

Не ти се иска да сте на закрито и обичаш да се движиш? Тогава една разходка на гребната база е точното нещо за твоята първа среща. Уникалното съоръжение за гребане в Пловдив си струва да се види и винаги е приятно място за разходка. Качете се на Моста на влюбените и разгледайте стотиците катинари с имената на влюбени двойки, които са ги оставили там в знак на своята вечна обич и любов. Звучи малко захаросано, но определено ще ви вкара в правилното настроение на първа среща. 

Другият вариант е да се разходите на някое от тепетата и да погледате града от високо. А защо не и направо да се качите на всичките подред? Такова предизвикателство си бях направила с едно момче, което харесвах в гимназията, и определено беше доста готино. Така имахме адски много време просто да си приказваме и да се опознаем. Вечер гледката от Бунарджика или Рахат тепе е страшно красива и си струва малкото физическо усилие, което ще трябва да положите, за да додрапате до върха. 

Ако пък сте супер авантюристични натури и искате първата ви среща да е супер нестандартна можете да се впуснете в нещо супер ново и неочаквано и да отидете заедно на ескейп стая. Какво е това? Стая, в която ще бъдете заключени заедно и ще имате 60 минути, за да разгадаете всички загадки, които се крият в нея. Повярвайте ми, усещането да излезеш в последните секунди е много готино, адреналинът ще ви хване мощно и после цяла вечер ще имате чудесна тема за разговор. А и е доста добър начин да откриете дали сте добър екип още в началото. И не, не е нужно да сте добри в  математика, за да решите загадките, така че бъдете спокойни! 

А, коя е най-откачената първа среща на която си бил? Ще се радвам да ми споделиш и други готини идеи и места за първа среща в града под тепетата!