,Лайфстайл,,

От Традиционно до Революционно – Метавселената и Твоят Нов Онлайн Гардероб

От Традиционно до Революционно – Твоят Нов Онлайн Гардероб

Двадесет и една години след Милениума днес все още има неща, които могат да предизвикат изненада у нас. Гигантът производител на електронни игри EA Games и в частност добре познатата на всички ни игра The SimsTM показаха на света, че няма нищо, което да не можем да пренесем в дигиталния свят - дори и дрехите. The Sims е обявенa за бъдещето на игрите още със своята поява. Едно цяло поколение деца и подрастващи създаде собствена версия на реалността си в играта. Цели 11 години след създаването си продадените копия надхвърлят 300 милиона, а през 2021-ва The Sims 4 счупи рекордите с цели 33 милиона играчи. Играта винаги е била креативна дестинация за своите играчи и новината за партньорството с British Fashion Council и в частност с дизайнера на мъжко облекло Стефан Кук, е нещо заради, което да започнеш да играеш The Sims отново. 

В момента The Sims се разширява както на екрана, така и извън него. Миналата година играта беше превърната в телевизионен риалити сериал, озаглавен The Sims Spark’d. Креативността обаче не спира дотук – появяват се пакети като „ECO Lifestyle”, който позволява на героите да живеят устойчиво, а пакетът „Pride” бе създаден в партньорство с нестопанската организация „It Gets Better“, която се опитва да предотврати самоубийствата сред ЛГБТ младежите. Това ни показва, че създателите на играта са в крак с времето на дигиталната епоха, в която се намираме. 

Снимка: The Sims

Базираният в Лондон Стефан Кук създава 23 модела модерни мъжки облекла, достъпни за всеки, който притежава играта. Дрехите включват виртуални якета, панталони, костюми и обувки, които досущ приличат на реалните колекции на Кук. Това, което самият дизайнер споделя е, че всеки един от нас в някакъв период от време е играл The Sims и играта е част от културната история на няколко поколения. За създаването на „Modern Menswear“, както е кръстен новият пакет, дизайнерът и неговият помощник Джейк Бърт се обръщат към архивите си. Така облеклата варират от традиционни до революционни и са едновременно мъжествени и женствени. 

 

Наред с динамичните форми и силуети, дрехите са направени така, че да си личи и тъканта, от която са изработени в реалния свят. Всеки материал е внимателно ръчно рисуван, за да имитира качествата на текстурата от реалната дреха. Всяко едно парче дреха е така направено, че нито да изглежда прекалено фотореалистично, нито да губи детайлност. Балансът между дизайна и носимата дреха в дигиталния свят е обект на множество разговори, които се появяват по време на създаване на проекта. 

Снимка: The Sims

Не може да не отбележим, че малката компания на Кук за мъжка мода се превръща в огромно дружество в играта, тъй като в нея играчите имат опцията да избират измежду много дрехи, а целта е хората да похарчат пари, за да си купят нещо уникално и различно. Надеждата на Кук и Бърт е, че хората и в частност мъжете, ще станат по-изследователски настроени към дрехите, които искат да носят, към това да се чувстват удобно в тях и да не се страхуват от това, което изразяват с тях. 

Пакът „Modern Menswear“ вече е наличен от декември миналата година, което пък е доста добра причина да започнеш да играеш The Sims отново и да изследвамш необятния свят на модата отблизо.