,Лайфстайл,,

Let’s Talk About Sex: Удоволствие

Let’s Talk About Sex: Удоволствие

Highstreet Events Представя 

Let’s Talk About Sex: Удоволствие

Специалната събитийна поредица на Highstreet отваря врати с първото по рода си събитие в Пловдив, което е изцяло насочено към темата за секса и общественото му присъствие. Заедно с експерти и работещи в сферата, ще дискутираме всички основни аспекти – от въпроси свързани със сексуалността и сексуалната ориентация, през различните значения на удоволствието, до ролята на сексуалното образование и здраве в живота на всеки. Разнищвайки предразсъдъците в обществото, ще подходим към темата с по-различни нагласи, за да отворим повече публично пространство за подобни разговори. За разлика от други семинари свързани с темата, Let’s Talk About Sex дава поле за изява не само на различни гледни точки, но и комбинира осведомителна теория с интересни истории от практиката на професионалисти.

Поредицата от събития ще има за цел да отваря пространство за разговор и дебат на иновативни, дръзки и значими теми от сферата на бизнеса, културата и лайфстайла. Публиката ще има възможност да се включи, да сподели собствен опит или да зададе своите въпроси.

В откриващата вечер гост- панелисти ще бъдат Олеся Ямпольская и Ванина Цонева. 

За панелистите

Олеся Ямпольская е психотерапевт с повече от 15 години стаж. През 2004 година завършва Кримския държавен медицински университет, специализация невропатология, след което специализира психиатрия, и завършва със специализация по психотерапия.

От 2006 до 2010 работи като сексолог, психотерапевт и медицински психолог в център за семейно планиране, отделение сексология. Провежда индивидуални и семейни консултации, психотерапия, организира множество семинари и конференции. В течение на дългата си практика, тя се е занимавала с различни направления - гещалт терапия, юнгиански анализ, динамически психоанализ, позитивна терапия, телесна терапия, когнитивна психотерапия, екзистенциална терапия, психодрама, системна семейна терапия и арттерапия. От 2010 започва самостоятелна практика и работи онлайн, изучавайки системно векторна психология и психология на успеха.

В последните 4 години Ванина Цонева се занимава със сексуално образование за възрастни. Основният фокус е женското сексуално удоволствие. Интересът към тази тема се появява, когато се мести да живее в Берлин - любим модерен град, в който средата е изключително секс позитивна, хората се чувстват комфортно със собствената си сексуалност и интереси. Поради тази причина Ванина започва да проявява все по-жив интерес към женската сексуалност, която масово е потисната, представена по нереален начин и обвързвана със срам и несигурност. Така започва да експериментира и (пре)открива собствената си сексуалност и с радост да приема всичките й елементи. Среща множество различни типове връзки и сексуални практики, сред които японското бондидж изкуство шибари, с което активно се занимава и до днес.

В онзи период Ванина започва активно да пише и да интервюира хора, занимаващи се със секс и интимност - организатори на салони за секс дискусии в Ню Йорк, собственички на бутикови, алтернативни секс магазини в Берлин, бурлеск изпълнителки, експерти и водещи на семинари и програми за сексуално здраве, алтернативни връзки и т.н.

Текстове на Ванина могат да бъдат открити в американски и немски издания, сред които Salty, Angles Berlin, и SexTech.

Някъде там между писането, експериментирането и разговорите с експерти Ванина осъзнава липсата на адекватно сексуално образование за възрастни и поради тази причина започва да се занимава професионално със секс коучинг.

В момента приключва трейнинг за sex and relationship coaching към Somatica Institute, San Francisco, който е сертифициран от The American College of Sexologists. Програмата включва работа със специфични сексуални теми, и акцентира върху възобновяването на връзката на човек с неговото тяло, фантазии, и желания. Вижда се с клиенти в София и онлайн, и пише за BG-Mamma относно въпроси, свързани със секса.

Какво да очаквате

Програмата на вечерта ще започне с уелкъм дринк приветстване в новото пространство на Highstreet и представяне на панелистите. Ще последва отворен разговор, който ще засегне пикантни въпроси около секса и сексуалното удоволствие, предразсъдъци и митове, предимства и негативи на порно индустрията и секс услугите, афродизиаци, секса за една нощ, полиамория vs. моногамия. Разговорът ще бъде съпроводен от въпроси от публиката и ще завърши с неофициален нетуъркинг. 

Събитието ще се проведе в петък - 8 октомври в Highstreet Showroom.